Dzikie gotowanie – 14 maja 2022

_______________________

UWAGA

11.05.2022 godz.15:26Wyjazd odwołany z powodu niedyspozycji zdrowotnej prowadzącej.

Szczegóły roześlę na e-mail.

___________________________________________________________________

— ZMIANA TERMINU —

Stowarzyszenie Dzielnica – Pobitno, Wilkowyja, Załęże, Słocina

ZAPRASZA na

WARSZTATY ZIELARSKIE “DZIKIE GOTOWANIE” do Daliowej

Zajęcia prowadzi zielarka i fitoterapeutka pani Joanna Sadowska-Wrzecionko

W programie:
  •  Przywitanie uczestników warsztatów / parę słów o prowadzącym i planie spotkania
  • Spacer zielarski – idziemy w teren i zbieramy dzikie rośliny do koszy. Podczas zbierania nasza pani zielarka prowadzi wykład o zastosowaniu roślin w kuchni i dla zdrowia. Rozpoznajemy  dzikie zioła i powrót do kuchni.
  • Sortujemy zebrany materiał roślinny,uczestnicy rozpoznają zioła I przygotowują je do wykorzystania /mycie,krojenie np.topinamburów/
  • Przygotowujemy wspólnie dziki obiad lub kolację. Przekąski,zupa,drugie danie deser.

Degustacja dzikiego wina i konfitur z ziołami, którą zapewnia prowadzący.

 W trakcie warsztatów poza przepisami na przygotowywane dania z dzikich roślin z łąki, uczestnicy otrzymują przepis, jak zrobić ziołowy ocet, sól ziołową, która uczestnicy zabierają do domu. W trakcie warsztatów uczestnicy mogą prowadzić notatki i robić zdjęcia ziół.

  • Warsztaty kończymy wspólną biesiadą na bazie przygotowanych potraw w trakcie warsztatów.
  • Istnieje możliwość zakupu produktów ziołowych od prowadzącego Gospodarstwo Dzikie Wino

Termin: 14 maja 2022 r. / sobota /

Koszt: 160 zł

Odjazd: z parkingu przy kościele św.J.S.Pelczara w Rzeszowie o godz. 8:00

Ilość miejsc: 18

Charakter wyjazdu: kulinarno – turystyczny

Zapisy: zamknięte

Dodaj komentarz